Assortiment

De diverse mogelijkheden

Van Son Vloeren heeft een groot assortiment aan vloeren, denk hier bijvoorbeeld aan duoplanken, tapisdelen, lamelparket, massief houten vloeren en kloostervloeren.

Deze vloeren kunnen op meerdere manieren gelegd worden, zoals de visgraat- of Hongaarse Puntmethode.

Tevens kunt u kiezen uit een zwevend gelegde of verlijmde vloer.

Het is ook mogelijk om een houten vloer met vloerverwarming te leggen. Heeft u interesse in een houten vloer met vloerverwarming?

Dan is het aan te raden om de vloer verlijmd te laten leggen. Verlijmde vloeren halen namelijk een hoger rendement uit uw vloerverwarming in vergelijking met andere vloeren.

Laminaat

 

Wat is laminaat?

Qua uiterlijk lijkt een laminaatvloer meestal heel sterk op een houten vloer of een parketvloer, echter zijn het verschillende soorten vloeren. Een houten vloer of een parketvloer is namelijk volledig van hout gemaakt; al of niet gelaagd. Een laminaatvloer heeft een harde kunststof bovenlaag waarop een houtdessin is geprint; de basis is vaak een onderzijde van geperste houtvezels (MDF). Laminaat betekent eigenlijk meerdere lagen op elkaar.

 

Waarom voor laminaat kiezen?

Laminaat is voordeliger in het aanschaffen en plaatsen in vergelijking met houten vloeren.

Laminaatvloeren zijn er kwalitatief op vooruitgegaan, ze zijn nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden en zijn makkelijk te onderhouden.

Laminaat is kras- en vlekresistent, zeker in vergelijking met houten vloeren.

Heel veel keuze in kleur, dessin en structuur.

Gaat lang mee. Goed gelegd laminaat van goede kwaliteit gaat gemakkelijk 20 jaar mee.

Relatief gemakkelijk zelf te leggen. Laminaat staat erom bekend dat het een van de makkelijkst te leggen types vloeren is.

 

Waar u op moet letten:

Laminaat zorgt, zonder goede ondervloer, sneller voor geluidsoverlast dan andere soorten vloeren. Met goede ondervloer is de geluidsoverlast goed te beperken, maar er moet wel rekening mee gehouden worden.

Als laminaat eenmaal echt beschadigd is dan is het vaak lastig te herstellen.

Laminaat voelt vaak iets harder aan dan parket. Ook voelt laminaat vaak kouder aan dan houten vloeren.

Laminaat kan best tegen gemorste drank of een beetje water. Echter is laminaat vaak minder geschikt voor bijvoorbeeld een badkamer omdat grote hoeveelheden vocht in de naden van laminaat kan trekken.

Tevens verkoopt Van Son Vloeren laminaat van de merken; Quick Step, Balterio, Douwes Dekker, Hoomline, Meister, Bodiax en Beautifloor. In onze showroom is een uitgebreid assortiment van deze merken te bezichtigen.

Mocht u vloerverwarming willen dan is dit zeker met laminaatvloeren te combineren. Let dan wel op dat u de juiste ondervloer aanschaft om eventuele problemen te voorkomen.

PVC

Een aantal jaar geleden kwamen de eerste PVC-vloeren op de markt. In eerste instantie werden ze vooral toegepast in projecten, maar tegenwoordig zijn PVC-vloeren niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Waarom zou u een PVC-vloer moeten kopen? Wat zijn de voor- en nadelen?

 

Verlijmen of klikken

Voor een optimaal resultaat en jarenlange garantie kunt u het beste kiezen voor het verlijmen van uw PVC-vloer. Eerst wordt uw vloer geëgaliseerd alvorens de PVC-vloeren op de geëgaliseerde vloer te verlijmen. Door de vloer te egaliseren, zorgen we er voor dat uw PVC-vloer volledig strak en glad in uw woonruimte ligt. Zonder het egaliseren zouden oneffenheden doortekenen.

Wilt u een voordeliger alternatief, dan kunt u kiezen voor PVC-vloeren met een klikverbinding. De legwijze is nagenoeg gelijk aan het leggen van laminaat. U kunt PVC-vloeren dan ook eenvoudig zelf plaatsen. Let op dat u wel een vlakke ondervloer gebruikt om doortekenen van oneffenheden te voorkomen.

Waarom voor PVC kiezen?

PVC-vloeren zijn ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat en vinyl ijzersterk. Daarom wordt dit product ook veel gebruikt in projectstofferingen. Door een goede slijtlaag kunnen PVC-vloeren jarenlang mee.

Een ander voordeel is dat PVC-vloeren qua dessin nagenoeg gelijk zijn aan een houten vloer. Met natuurgetrouwe dessins en voelbare structuren zijn PVC-vloeren een goed alternatief voor bijvoorbeeld parket.

PVC-vloeren zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen ook goed tegen vocht en water. Daarom zijn ze ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

PVC-vloeren zijn zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en blijven zowel in vochtige als droge toestand hun stroeve karakter behouden.

Waar u op moet letten:

Wanneer je een PVC vloer gaat leggen dan dient de ondervloer compleet plat te zijn. Geen hobbels, ribbels of naden mogen de vloer ontsieren. Een basis van beton is bijvoorbeeld perfect! Een PVC vloer leggen op tapijt of een andere stoffen vloerbedekking is gewoon niet mogelijk. De ondervloer mag in géén beding in te drukken zijn. PVC is een hard materiaal wat kan beschadigen door een te zachte ondergrond.

PVC is een thermoplast. Dat betekent dat de vloer zacht wordt bij hogere temperaturen. De vloer in een serre aanleggen waar constant de zon op staat is daarom géén goed idee!

Vinyl  of PVC, wat zijn de verschillen?

Er is geen wezenlijk verschil tussen de twee “types” vloeren. Beiden zijn hetzelfde materieel. Het enige verschil ligt hem in dat vroeger vinyl werd omschreven als lange rollen pvc, en pvc echt plank-achtige stroken is.

Van Son Vloeren heeft PVC vloeren van de merken Quick Step, Moduleo, Floorify en Bodiax in huis.

Houten Vloeren

Hout is en blijft een natuurproduct en daarmee is zowel het grootste voordeel als nadeel genoemd. Een houten vloer is altijd uniek en geeft elke ruimte een ongeëvenaarde sfeer. Het nadeel is dat u rekening zult moeten houden met de seizoenen: bij droogte kan een houten vloer iets krimpen en bij warmte en vocht juist uitzetten. Tijdens het leggen van de vloer moet daarmee rekening gehouden worden. Een ander voordeel van een houten vloer is dat deze veel kan verdragen en jarenlang meegaat, mits deze goed onderhouden wordt. Beschadigingen zijn bovendien eenvoudig te repareren.

Waarom kiezen voor een houten vloer?

Een groot voordeel van hout ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat, is dat beschadigingen aan een houten vloer vrijwel altijd te repareren zijn. Laminaat is bij krassen en putten nooit meer perfect te herstellen. Een houten vloer kan echter altijd afgeschuurd worden en is daarna weer zo goed als nieuw.

Doordat houten vloeren zo lang mee gaan hebben deze vloeren ook een tijdloos karakter. Ze kunnen prachtig staan in een klassiek interieur maar misstaan ook zeker niet in een moderne en strakke inrichting.

Tevens helpt het dat houten vloeren in zeer veel variaties verkijgbaar zijn zodat altijd een vloer gevonden kan worden die bij u past.

Houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen tegen een stootje waar bijvoorbeeld laminaat aan kapot kan gaan.

Let wel op dat Houten vloeren gevoeliger zijn voor hitte of kou, en zodoende kunnen uitzetten en krimpen als de seizoenen voorbijgaan.