Tijdens de zomervakantie is onze showroom vanaf 20 juli t/m 17 augustus op zaterdag gesloten
woning
Waterschade houten vloer

Waterschade aan je houten vloer

Welkom bij Van Son Vloeren, je vertrouwde expert in de verzorging en herstel van houten vloeren. Waterschade aan een houten vloer kan een ontzettend vervelend probleem zijn, maar met de juiste kennis en aanpak kun je de schade beperken en je vloer herstellen of beschermen tegen toekomstige incidenten. Wij delen inzichten met je over het herkennen, behandelen en voorkomen van waterschade aan houten vloeren.

Hoe herken je waterschade bij een houten vloer?

Waterschade aan houten vloeren kan op verschillende manieren ontstaan. Het eerste teken is vaak verkleuring, waarbij de vloer donkerder wordt of vlekken vertoont. Vervormingen zoals kromtrekken of zwelling kunnen ook wijzen op vochtproblemen, net zoals het loskomen van de vloerdelen. Een muffe geur is een ander duidelijk teken dat er vocht onder je vloer aanwezig is. Door vroegtijdige herkenning kun je verdere schade voorkomen en de levensduur van je vloer verlengen.

Oorzaken van waterschade bij houten vloeren

Waterschade aan je vloer kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Lekkages in het huis, zoals gebroken leidingen of een lekkend dak, zijn veel voorkomende boosdoeners. Overstromingen binnenshuis kunnen ook aanzienlijke schade aanrichten. Daarnaast kan een hoge luchtvochtigheid in huis ervoor zorgen dat je houten vloer vocht opneemt en beschadigd raakt.

Herstelmethoden voor waterschade aan houten vloeren

Afhankelijk van de ernst van de schade, zijn er verschillende herstelmethoden mogelijk. Lichte schade kan vaak worden verholpen door schuren en opnieuw afwerken van de vloer. Bij ernstige schade, zoals kromtrekken of zwelling, moeten de beschadigde delen mogelijk worden vervangen. Van Son Vloeren biedt verschillende herstelopties. We adviseren je graag over de beste aanpak voor je situatie.

Erkend waterschade herstelbedrijf

Voor uitgebreide schade of als je niet zeker bent van de juiste aanpak, kan het inschakelen van een professional de beste optie zijn. Van Son Vloeren is een erkend herstelbedrijf. We kunnen adviseren over herstelopties en het werk voor je uitvoeren.

Wil je je vloer laten renoveren? Van Son Vloeren is ook in te schakelen als vloerrenovatie bedrijf.

Preventieve maatregelen tegen waterschade aan houten vloeren

Preventie is de sleutel tot het behoud van je houten vloer. Zorg voor regelmatige inspecties van je woning om lekkages te voorkomen en houd de luchtvochtigheid in je huis onder controle met behulp van luchtontvochtigers of airconditioners. Plaats geen kamerplanten direct op de vloer en wees voorzichtig met het gebruik van water tijdens het schoonmaken van je vloer.

Waterschade houten vloer is vaak verzekeringswerk

Geen zorgen, wij staan voor je klaar! Dankzij onze kennis van verzekeringsprocedures kunnen we je ondersteunen. We zorgen voor een nieuwe vloer. Van Son biedt bemiddeling met verschillende verzekeringsmaatschappijen voor schade door brand en water.

Professionele hulp inschakelen bij Van Son Vloeren

Bij Van Son Vloeren begrijpen we de complexiteit en frustratie die waterschade aan houten vloeren met zich mee kan brengen. Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen met professioneel advies en herstel. Of je nu te maken hebt met waterschade of preventieve maatregelen wilt treffen, wij zijn er om te helpen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

 

 

Breng een bezoek aan onze showroom

Rijksstraatweg 254B, 3223 KE Hellevoetsluis

Plan route