woning
Vloerrenovatie bedrijf

Vloerrenovatie bedrijf

Welkom bij Van Son Vloeren, jouw vloerrenovatie bedrijf. Als je overweegt je vloer te renoveren, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ervaring en expertise maken ons de ideale partner voor iedereen die zijn vloer weer als nieuw wil hebben. Laten we samen doorlopen hoe we jouw vloer kunnen transformeren.

Last van waterschade aan je vloer? Van Son is ook in te schakelen als waterschade herstelbedijf.

Wanneer is het tijd voor vloerrenovatie? Herkennen van de signalen

Het herkennen van verschillende signalen is de eerste stap naar een vernieuwende en duurzame vloer. Veel voorkomende tekenen zijn slijtageplekken, diepe krassen, en verkleuring. Ook kan een vloer na jaren intensief gebruik zijn charme en warmte verliezen. Herken je deze signalen? Dan is het tijd om je vloer te laten renoveren door een gespecialiseerd vloerrenovatie bedrijf, wij staan je hier uiteraard graag bij.

Het proces van vloerrenovatie: Hoe we bij Van Son Vloeren te werk gaan

Bij Van Son Vloeren hanteren we een duidelijk en gestructureerd proces voor jouw vloerrenovatie:

  • Evaluatie: We starten met een grondige beoordeling van de huidige staat van je vloer. Hier identificeren we eventuele beschadigingen en bepalen we wat nodig is voor een succesvolle renovatie.
  • Wensen en mogelijkheden: Samen bespreken we jouw wensen en de diverse mogelijkheden. We houden rekening met jouw voorkeuren voor het eindresultaat en adviseren over de beste aanpak.
  • Plan van aanpak: Op basis van de evaluatie en jouw wensen stellen we een gedetailleerd renovatieplan op. Dit plan omvat de te gebruiken methoden, materialen, en een planning.
  • Uitvoering: Ons team van vakmensen voert de renovatie uit volgens het plan. Efficiëntie, kwaliteit en zorg voor jouw eigendom staan hierbij centraal.
  • Afwerking en controle: Na de renovatiewerkzaamheden zorgen we voor een gedetailleerde afwerking en voeren we een grondige controle uit om te garanderen dat de vloer aan al jouw verwachtingen voldoet.
  • Nazorg: We bieden advies over het onderhouden van je gerenoveerde vloer en staan ook na de oplevering klaar voor eventuele vragen of extra diensten. Door dit stapsgewijze proces zorgen we ervoor dat elke fase van de vloerrenovatie met zorg en aandacht wordt uitgevoerd. Dit resulteert in een vloer die niet alleen mooi is maar ook duurzaam.

Verschillende methoden van vloerrenovatie

Bij Van Son Vloeren begrijpen we dat elke vloer uniek is en een specifieke aanpak nodig heeft om zijn schoonheid en duurzaamheid te herstellen. We werken nauw met je samen om de meest geschikte methode te bepalen, afgestemd op de specifieke kenmerken van jouw vloer en jouw persoonlijke voorkeuren.

Vloerrenovatie methoden houten vloer

Schuren speelt een essentiële rol in de renovatie van houten vloeren. Dit is bedoeld om jaren van slijtage en imperfectie te verwijderen. Het resultaat is een glad, schoon oppervlak dat klaar is voor een nieuwe afwerkingslaag, zoals lak of olie, die de vloer niet alleen beschermt maar ook een vernieuwde uitstraling geeft.

Het lakken van houten vloeren is een veelgebruikte techniek in ons renovatieproces. Deze behandeling legt een beschermingslaag over het hout, waardoor het bestand is tegen dagelijkse slijtage, vlekken en vocht. Afhankelijk van de gewenste afwerking, van mat tot hoogglans, kan de juiste lak niet alleen de levensduur van de vloer verlengen, maar ook de look aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast kan het aanbrengen van nieuwe afwerkingslagen, zoals olie of was, bijdragen aan zowel de uitstraling als de bescherming van de vloer. Deze methodes dringen diep in het materiaal door, voeden het hout en bieden een duurzame bescherming tegen dagelijks gebruik. Door de natuurlijke schoonheid van de vloer naar voren te halen, zorgen deze afwerkingen voor een resultaat dat zowel visueel aantrekkelijk is, maar ook lang meegaat.

Vloerrenovatie methoden laminaatvloeren

Laminaatvloeren vereisen gezien hun specifieke samenstelling en afwerking een unieke benadering als het gaat om renovatie. Laminaat is populair door zijn duurzaamheid en het gemak van onderhoud, maar kan na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen, zoals krassen, deuken of vervagen door zonlicht.

In plaats van traditionele methoden zoals schuren of polijsten die niet geschikt zijn voor laminaat, richten we ons op het herstellen van het oppervlak. Dit kan betekenen dat we beschadigde delen vervangen, speciale reinigings- en beschermingsproducten gebruiken om het oppervlak te verfrissen en te beschermen, en technieken toepassen die de glans en kleur van de laminaatvloer herstellen.

Bij Van Son Vloeren gebruiken we onze expertise om de meest effectieve methode te kiezen die past bij jouw specifieke vloer en wensen. Zo leveren we een resultaat waar je nog jarenlang van kunt genieten.

Vloerrenovatie methoden pvc vloeren

PVC vloeren zijn geliefd om hun duurzaamheid en relatief eenvoudige onderhoud, maar ook zij kunnen tekenen van slijtage vertonen. Bij Van Son Vloeren hanteren we een zachte, maar effectieve aanpak voor het renoveren van PVC vloeren. We focussen op diepe reiniging om vuil en vlekken te verwijderen, kleine beschadigingen te herstellen en een nieuwe toplaag aan te brengen. Deze toplaag beschermt tegen verdere slijtage en herstelt de glans. Hierdoor ziet je PVC vloer er weer als nieuw uit.


Ook bieden we advies voor het onderhoud na renovatie, zoals het belang van regelmatig stofzuigen en het vermijden van direct zonlicht, om de levensduur van de vloer te verlengen. Met de juiste zorg en onze professionele aanpak krijgt jouw PVC vloer niet alleen een tweede leven, maar blijft deze ook langer mooi en functioneel.

Kosten van vloerrenovatie

De kosten van vloerrenovatie kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project, de staat van je vloer, en de gekozen renovatiemethoden. Bij Van Son Vloeren streven we ernaar om transparant te zijn over de kosten. Na onze evaluatie bieden we je een duidelijke offerte, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Vloerrenovatie bedrijf Van Son Vloeren

Als gespecialiseerd vloerrenovatie bedrijf hebben we jarenlange ervaring in het renoveren van alle soorten vloeren. We gebruiken alleen de beste materialen en de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat je vloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook duurzaam is. Naast vloerrenovaties doen wij ook nog traprenovaties in Hellevoetsluis en omgeving.

Ben je klaar om je vloer nieuw leven in te blazen? Neem dan vandaag nog contact op met Van Son Vloeren. Ons team staat klaar om je te adviseren en samen de eerste stappen te zetten naar een gerenoveerde vloer. Of je nu meer informatie wilt, advies nodig hebt, of direct een offerte wilt aanvragen, wij zijn er om je te helpen. Bel ons op 0181-336 944 of neem contact op via ons contactformulier. Natuurlijk bent u ook welkom om binnen te lopen in onze showroom in Hellevoetsluis.

Breng een bezoek aan onze showroom

Rijksstraatweg 254B, 3223 KE Hellevoetsluis

Plan route